Kunst & Poëzie

Landgoed de Horst verrast en verwondert met kunst als inspiratiebron

Inspiratie

Kunst wordt op het landgoed ingezet als bron van inspiratie. Op Landgoed de Horst vind je diverse kunstuitingen, samengesteld door curator Jan van der Veer. Van beeldende kunst tot aan proza en poëzie. Het is meer dan alleen decoratie. Kijken naar kunst en het lezen van poëzie versterkt de beleving en prikkelt de fantasie.

Exposities

Kunst en cultuur helpen je op eigen wijze naar de werkelijkheid te kijken en daarin onverwacht andere mogelijkheden te zien. De wisselende exposities en kunstuitingen op onze locaties zijn een voortdurende bron van inspiratie. Het ervaren van de omgeving door o.a. het lezen van gedichten bied je een andere manier van kijken.

Vanaf heden zijn de werken van Anne van As te bewonderen op het Landgoed. Anne van As maakt schilderijen en tekeningen. De natuur is haar onderwerp: uitgestrekte vlakten, bergketens, planten, bloemen en dieren. De menselijke activiteit is spaarzaam zichtbaar, de mens zelf ontbreekt. De tekeningen zijn zwart-wit portretten van allerlei dieren. Zoals er over de schilderijen een waas ligt, zo dragen alle dieren een masker. Een masker verhult de identiteit van de drager. De expositie is beschikbaar tot eind april.

testimonial picture

Thank you for all the help in organizing a fantastic Offsite for us. The feedback we have had has been really excellent with people loving the location and the layout on site, as well as the facilities and definitely the Dinner in the Dark – that was a real hit!!

James Sandersen — Philips

Kamer-koffer-kunstenaar-project

De inspiratie en verwondering zet door in elk van de 40 tweepersoons hotelkamers in gebouw Eb & Vloed. In elke kamer ontvouwt zich vanaf het eerste moment dat je binnen komt een spannend verhaal in de thema's beeldende kunst, fotografie, cinema, dans, architectuur, poëzie, design, mode, literatuur, muziek, theater of filosofie. Elke kamer, met nieuwsgierig makende namen als 'Er moet Licht zijn', 'Play Time', '4.33', en 'Bij Eb is je Eiland Groter', heeft net als zijn gasten een eigen karakter en verbergt een koffer vol geheimen. Bij binnenkomst weet je: dit wordt een bijzondere ervaring. De inhoud van de kamers is ook niet statisch, maar zal zich in de loop der tijd weer wijzigen. De kamers zijn ingericht door curator Jan van der Veer in samenwerkingen met verschillende kunstenaars, dichters en artiesten.

Bekijk arrangementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden
Copyright 2015 - Landgoed de Horst • Algemene voorwaarden