Waarom zijn het alleen kinderen die spelen?

Maitland

In het voorjaar van 2012 opende theater Maitland haar deuren. Een volledig rond gebouw, dat als een schijf uit het maaiveld oprijst, gedeeltelijk verzonken in de aarde van Landgoed de Horst in Driebergen. Het is een eerbetoon aan Charles Maitland (1911 – 2008), de oprichter van de Baak. De man die aan de basis stond van de bijzondere leeromgeving van de Baak, gevoed door elementen uit de kunst, cultuur en natuur. 

Maitland is een theater voor iedereen. Allerlei bijeenkomsten tot 278 personen kunnen hier georganiseerd worden. Van congressen en lezingen tot theater en muziekvoorstellingen. 

Het theater is multifunctioneel. Zo kan een groot gedeelte van de tribune ingeklapt worden, beschikt het over een flexibele wand en een tribune op het dak. Maitland is uiteraard uitgerust met de modernste audiovisuele apparatuur en een lift, zodat het theater echt voor iedereen toegankelijk is. 

Kijk hier voor een beeldende impressie

Een aantal keer per maand organiseert de Baak in samenwerking met Connecting Conversations Maitland Late. Maitland Late is een avond die wetenschap, kunst en cultuur samen brengt, onder leiding van trainers van de Baak, kunstenaars en professionals.  

Neem voor meer informatie contact op met Baak Boeking.

 

Agenda

2 september 2014

Maitland Late

4 september 2014

Nederland CO2 Neutraal

10 september 2014

Nivoz Onderwijsavond met Luc Stevens