Waarom zijn het alleen kinderen die spelen?

Theater Maitland

In het voorjaar van 2012 opende theater Maitland haar deuren. Een volledig rond gebouw, dat als een schijf uit het maaiveld oprijst, gedeeltelijk verzonken in de grond van Landgoed de Horst in Driebergen. Het is een eerbetoon aan Charles Maitland (1911 – 2008), de oprichter van de Baak. Charles Maitland ondertekende het belang en de toegevoegde waarde van een bijzondere leeromgeving voor de Baak, gevoed door elementen uit de kunst, cultuur en natuur. 

Maitland is een theater voor iedereen. Allerlei bijeenkomsten tot 275 personen kunnen hier georganiseerd worden. Van congressen en lezingen tot theater- en muziekvoorstellingen. 

Het theater is multifunctioneel. Zo kan een groot gedeelte van de tribune ingeklapt worden, beschikt het over een flexibele wand en een tribune op het dak. Maitland is uiteraard uitgerust met de modernste audiovisuele apparatuur en een lift, zodat het theater echt voor iedereen toegankelijk is. 

Kijk hier voor een beeldende impressie

Een aantal keer per maand organiseert de Baak in samenwerking met Connecting Conversations Maitland Late. Maitland Late is een avond die wetenschap, kunst en cultuur samen brengt, onder leiding van trainers van de Baak, kunstenaars en professionals. Ook biedt de Baak een divers cultureel programma aan; ongeveer eens per maand is er een voorstelling met muziek, cabaret of dans.  

Neem voor meer informatie contact op met Baak Boeking.

 

Agenda

2 april 2015

Semler in de Polder, de Baak

25 april 2015

Dancing Lane

17 mei 2015

Zandkasteel

19 mei 2015

Symposium SHIFT happens, Eurib

7 juni 2015

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal