Belevingshotel Eb & Vloed op Landgoed de Horst genomineerd voor de Houtarchitectuurprijs

Belevingshotel Eb & Vloed op Landgoed de Horst genomineerd voor de Houtarchitectuurprijs

Het in de zomer van 2011 geopend belevingshotel Eb & Vloed op Landgoed de Horst in Driebergen is genomineerd voor de Houtarchitectuurprijs. Een prijs waar een bouwproject voor in aanmerking komt wanneer het de unieke eigenschappen van hout goed in beeld brengt. De vakjury beoordeelde 67 inzendingen op de esthetische uitstraling, de functionele kwaliteiten in het ontwerp, de constructie, de uitvoering en de detaillering.  

De Houtarchitectuurprijs

Nu is het luxe belevingshotel dus genomineerd voor de prijs, samen met vijf andere bouwprojecten. Deze prijs is een initiatief van Centrum Hout, een organisatie die zich al 60 jaar inzet voor het verantwoord gebruik van hout in technisch, economisch, maatschappelijk en esthetisch opzicht. 

Eb & Vloed

Het hotel staat op Landgoed de Horst in Driebergen, dat weer onderdeel is van opleidingsinstituut de Baak. Het hotel is gebouwd om de deelnemers van de opleidingen van de Baak een luxe slaapplaats te bieden. Geheel volgens de filosofie van de Baak is het gebouw duurzaam en kunstzinnig. Elk van de 40 tweepersoons hotelkamers heeft een eigen naam met betrekking op verschillende disciplines in de kunst.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de Houtarchitectuurprijs vindt plaats tijdens de Nationale Houtdag op 28 november in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Naast het oordeel van de jury wordt ook het publiek uitgenodigd een stem uit te brengen op hun favoriete ontwerp. Stemmen kan via www.dehoutprijs.nl

Categorieën: Nieuws
Share |